Меню

Търсене на полети от Бахами до Сърбия

Покажи филтри

Сърбия

 • Белград
 • Ниш
 • Обща информация

  Официален език: Сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Динар (RSD)

 • Белград винаги е бил столица

  Градът е бил столица на Югославия, след това на Сърбия  и Черна гора, а понастоящем на Република Сърбия.

 • Зеленина насред града

  Ако решите да си починете от шума на града, посетете хълма Kosutnjak, където ще откриете красива гора. Местните жители наричат мястото дробовете на Белград или фабрика за кислород.

 • Келтската крепост Калемегдан

  Крепостта се намира в Стария град. Там ще видите православни църкви, гробници и древни разкопки, а благодарение на местоположението на крепостта, на хълма можете да се възхитите от красивата панорама към реките Сава и Дунав.

Забележителности на Белград

Столицата на Сърбия е всъщност един от най-старите градове в Европа. Това е страхотно място за прекарване на уикенда. Чудесен начин да се разгледа града е с речен круиз или кратко пътешествие с туристически влак в старинен стил. Центърът на града е разположен на десния бряг на Дунав. Един от модерните квартали е Нови Белград, създаден през 50-те години на XX век и все още развиващ се.

Белград е идеалната дестинация за вас, ако не си представяте уикенда без парти. Около крайбрежието на реките Сава и Дунав ще попаднете на множество ресторанти, клубове, барове, които са отворени цяла нощ. 

Насред града ще намерите дори и плажове. Ada Ciganlija е полуостров, който ви посреща с пълен комплект от популярни атракции - плажове, игрища, голф, водни ски и кану под наем. Наоколо има и много кафенета и барове, които през лятото никога не спят и организират истински плажни партита.

Ако искате да почувствате атмосферата на типичния белградски бохемски живот, разходете се из улица Skadarlija, където някога местните поети и интелектуалци са се срещали, за да обменят идеите си. Това е и мястото, вдъхновило много художници за създаването на техните шедьоври. Днес улицата е все още пълна с живот, благодарение на сувенирните магазини и галериите. Булевард “Knez Mihailova” заслужава вашето внимание, защото минава върху древен римски път.