Меню

Търсене на полети от Бутан до Кения

Покажи филтри

Кения

 • Найроби
 • Обща информация

  Официален език: Саухили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (KES)

 • Музеят на влака

  Музеят на железопътния транспорт отбелязва значението му за развитието на страната през годините. Макети, фотографии, документи, истински локомотиви и вагони са включени в колекцията.

 • Музеят на Карън Бликсън

  Музеят е свързан с живота на датската писателка Карън Бликсън, която е живяла в Кения. Но добре запазеният дом по-скоро отразява колониалната епоха. Към него има и кафена плантация.

 • Националният музей Найроби

  Над 900 вида препарирани бозайници и птици, фосили от езерото Туркана, предмети на различни кенийски племенни групи, минерали и скъпоценни камъни са събрани в музея. Билетът за Националния музей може да се комбинира с Парка на змиите. 

Забележителности на Найроби

Столицата на Кения все още пази своя колониален блясък. Градът е възникнал през 1899 г. като работнически кампус и столица на Британска Източна Африка. Днес тази част от историята на Найроби, заедно с племенното му минало е останала в историческите музеи, но все още може да се усети по улиците на града.

Дори и в градска среда дивата нотка на Кения е жива. Найроби е единственият град в света със сафари парк в своите предели. Само на 15 мин. с кола от небостъргачите на центъра, ще се озовете сред лъвове, антилопи, жирафи, слонове, носорози и други животни, обитаващи Националния парк Найроби.

Ако търсите някакви уникални сувенири и подаръци за семейството и приятелите си, фабриката за мъниста „Казури“ е чудесно място за пазаруване, с което ще помогнете и на жени в неравностойно положение. „Казури“ означава малък и красив на един от местните езици, което напълно съвпада с произвежданите мъниста. Турът из фабриката ще ви запознае с целия процес на изработка на бижутата, а закупувайки мъниста накрая, ще помогнете на самотна майка.

Кенийският международен конферентен център може да не надминава повечето небостъргачи, защото има само 28 етажа, но е забележителна сграда, защото съчетава африкански и европейски архитектурни столове. Ресторантите на последния етаж предлагат обяд или вечеря с чудесна гледка.