Меню

Търсене на полети от Бутан до Мексико

Покажи филтри

Мексико

 • Канкун
 • Монтерей
 • Гуадалахара
 • Сан Хосе дел Кабо
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (MXN)

 • Нощен живот

  Нощният живот на Канкун е легендарен. Модерните клубове се посещават от световно известни DJ-и, а самите заведения предвиждат ефекти, като конфети, пяна парти, светлинно шоу и други подобни, за да изпъкнат сред конкуренцията.

 • Родното място на текилата

  Националната алкохолна напитка на Мексико се произвежда по оригиналната си рецепта именно в Канкун. Там се намира и Музеят на текилата, където ще опитате различни видове и начини за пиенето ѝ, както и културното значение скрито зад тях.

 • Тайните кладенци

  Районът на Канкун е известен със своите сеноте или дълбоки и широки ями в земята, покрити с вода. Тези интересни природни басейни са често свързани с подземни речни системи или пещери. На езика на маите името им означава „добре скрита тайна“, като на времето са били използвани като кладенци или места за жертвоприношения. Днес туристите с радост плуват в тях.  

Забележителности на Канкун

Карибското крайбрежие на Мексико има своята туристическа звезда и това е Канкун. Морската вода достига температури от 29 градуса през лятото, което автоматично превръща плажовете в най-голямата забележителност на курорта. Макар и малко вероятно, джетът, гмуркането, плажният волейбол, коктейлите и обикновеното излежаване, може да ви омръзнат в даден момент. Тогава архитектурните съкровища на маите, ще ви предоставят часове разходки назад във времето, докосвайки се до храмове, домове и останки на хиляди години. Комплексите El Rey, Chichen Itza и Tulum са достъпни и подходящи за еднодневни екскурзии.

Разнообразният животински свят ще ви изненада. Покрай руините на El Rey лесно може да видите игуани, а покрай кораловите рифове на Канкун, гмуркачите ще срещнат интересни костенурки и цветни риби. Интерактивният градски аквариум ще ви запознае с обитателите на местния животински свят по по-безопасен и комфортен начин.

В Канкун се намира най-известният подводен музей. Той е замислен, заради проблемите, които засягат местните коралови рифове. Благодарение на многобройните скулптури, се образува зона за растеж на корали и развитие на морския живот. Начинаещи и напреднали водолази могат да се докоснат до повече от 400 статуи.

Сред най-популярните туристически атракции е еко тематичният парк Xcaret. Островът на ягуарите, Лагуната Манатей, Павилионът на пеперудите и плуване с акули са само част от забавленията, които ще ви запознаят с местната природа и култура.