Меню

Търсене на полети от Бутан до Соломонови острови

Покажи филтри

Соломонови острови

 • Хониара
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC +11
  Валута: Долар (SBD)

 • Националният музей

  Трябва да се съгласим, че чарът на Соломоновите острови не се крие, а очевидно е в природата. Там няма да попаднете на много музеи, но все пак може да посетите Националният музей. Той представлява една голяма зала, в която се съхраняват разнообразни експонати, свързани с традиционните танци, рисуване по тялото, местна валута, използвани оръжия и отбранителни техники и археологически открития.

 • Водопадът Тенару

  Падайки от 60 метра височина, водопадът Тенару се смята за най-красивият в южната част на Тихия океан. Пътят до там обаче не е лек и почти ще се наложи да се превъплътите в младия Индиана Джоунс, за да стигнете заветната цел и съответно да се върнете обратно. Затова не предприемайте тази разходка, ако не се чувствате добре.

 • Култура и бит

  Местната островна култура е уникална, затова ако случайно ви омръзне да се излежавате на плажа, може да я разгледате. Запазени някогашни селища ще ви покажат как e изглеждал живота на местeните без интернет, телевизия, електричество или течаща вода.

Зaбележителности на Хониара

Сред необятната синя шир на Тихия океан има много пръснати късчета земя, които са се превърнали в бягство от сивото ежедневие за любителите на островните приключения. Не толкова комерсиални, но доста красиви са Соломоновите острови. Те са част Британската общност и затова официалният език там е английски, което улеснява комуникацията с туристите. Архипелагът се състои от 6 големи и 992 малки островчета.

Според легендата, испанските мореплаватели, които първи откриват островите, са намерили на един от тях злато и затова ги кръщават с името на цар Соломон, известен със своите богатства. На който и да искате да се намирате вие, вероятно първо ще се приземите на остров Гуадалканал, където се намира столицата Хониара, която разполага с най-добре развита инфраструктура.

През последните няколко години архипелагът се е превърнал в популярна дестинация за любителите на гмуркането. Причина за това са многото кораби и самолети от времето на Втората Световна война, превърнали се в изкуствени рифове.

Повечето места за отсядане са скромни, но не липсват и луксозни хотелски комплекси, предимно в столицата Хониара. Ако държите на автентичността, запазете си бунгало, построено в туземски стил, за да се почувствате досущ като местни.