Меню

Търсене на полети от Бутан до САЩ

Покажи филтри

САЩ

 • Лас Вегас
 • Сан Франциско
 • Чикаго
 • Хонолулу
 • Ню Йорк
 • Лос Анджелис
 • Атланта
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-7 (лято), UTC-8 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Булевард The Strip

  Казината са навсякъде в Лас Вегас, но по булевард The Strip са разположени буквално на всеки сантиметър. Повечето хотели и казина там са дори свързани помежду си с мостове или тунели. Затова трудно ще избягате от изкушението.

 • Звездни участия

  Въпрос на чест за всеки изискан хотел е да има гост световна звезда. Най-големите имена в съвременната музика редовно изнасят свои концерти в някое от казината на Лас Вегас.

 • Музей на мафията

  Нестандартният Моб (The Mob) музей разказва за организираната престъпност в САЩ и по-конкретно за периода, в който е владеела Лас Вегас. Освен да разглеждат експонати, посетителите на музея могат да се пробват и в няколко интерактивни игри.

Забележителности на Лас Вегас

„Град на греха“, „Меката на хазарта“ или просто „Ливадите“, както означава името му в превод от испански, Лас Вегас е не само концентрация на казина и място за провеждане на конкурса „Най-добър двойник на Елвис Пресли“. Самият град е като умален модел на света. Ако се разхождате по неговите улици, ще видите уникални подобия на някои от най-големите световни забележителности.

The Big Apple е вдигащо адреналина увеселително влакче, което е първото в света, преобръщащо се на 180 градуса и достигащо скорост от 107 км/ ч. То издига своите пътници на височина от 54 метра на фона на макети, които пресъздават урбанистичния пейзаж на Ню Йорк. Градът с неговите небостъргачи и Статуя на свободата сякаш оживява, а всъщност е част от екстериора на хотел и казино Ню Йорк.

Лас Вегас има и своя собствена версия на прочутата Айфелова кула. Тя има цели 46 етажа, а вечер от площадката ѝ за наблюдение се разкрива уникална 360-градусова панорама. Друго представено кътче от света е Венеция с нейния Canale Grande. Посетителите на търговския комплекс към т.нар. Венециански комплекс могат да плават в истински гондоли, водени от пеещи гондолиери и минавайки под типични венециански мостове.

Запомнящият се хотел Мираж пренася всички в тропическа реалност. Вулканът към него изригва с различни аромати от 20:00 до 24:00 ч., а на рецепцията му има огромен аквариум с изкуствен риф и 450 риби. За неговата поддръжка се грижат няколко професионални водолази. Друг хотел, също превърнал се в символ на Лас Вегас, е хотел Беладжио. Неговите пеещи, светещи и танцуващи фонтани пресъздават мелодии от Бродуей и са една от най-сниманите забележителности. Ботаническите градини към хотела са толкова внушителни, че имат нужда от грижите на 140 флористи.