Меню

Търсене на полети от Бутан до Южноафриканска република/ ЮАР

Покажи филтри

Южноафриканска република/ ЮАР

 • Кейптаун
 • Йоханесбург
 • Обща информация

  Официален език: Английски, африканс
  Часова зона: UTC +2
  Валута: Ранд (ZAR)

 • Близо до дивия живот

  За да се запознаете отблизо с богатия животински свят на Южна Африка, може да преспите в някой от специалните резервати, където на свобода живеят слонове, лъвове, жирафи, антилопи и други типични за региона животни.

 • Цветният квартал

  Бо-Каап се намира близо до центъра на Кейптаун и е известен с това, че сградите му са ярко боядисани в различни цветове. Стилът на повечето къщи е от XVIII и век, като в миналото там са живеели предимно мюсюлмани.

 • Плажът Мюзенберг

  Един от най-сниманите плажове на Кейптаун е известен сред сърфистите, но е доста колоритен, заради многобройните, наредени една до друга кабинки за преобличане.

Забележителности на Кейптаун

Кейптаун е точната дестинация за всички, които търсят приключения. Планината и океана се сливат в границите на южноафриканския град, за да гарантират множество прекрасни гледки и вълнуващи преживявания. Небезизвестната планина Тейбъл е един от символите на ЮАР и любителите на планинското катерене могат да се възползват от различните маршрути, за да се насладят на гледка отвисоко. Кабинковият лифт е по-лесният и бърз вариант, от който всеки може да се възползва.

Нос „Добра надежда“, наричан „Кейп пойнт“ е част от националния природен парк „Тейбъл маунтин“. Пейзажът с над 250 вида животни и птици го превръщат в рай за фотографите и пътешествениците. Освен вдъхновяващите гледки на океана, китовете покрай бреговете на Кейптаун, ще ви накарат да се взирате още повече в безкрайния син хоризонт. Ако имате страст към фотографията или просто колекционирате необичайни селфита, може да се възползвате от организираните турове с лодки. Водачите отвеждат туристите до опредени точки, където китовете могат да се наблюдават.

Плажовете на Кейптаун вървят в комплект с добър нощен живот, местенца за вкусно похапване, автентични местни пазари и други възможности за почивка и забавление. Районът на Кейптаун е известен с винопроизводството си и не веднъж е завоювал световни отличия за това. Организираните винени турове, ще ви запознаят с местни винарни и техните реколти.