Меню

Търсене на полети от Ботсвана до Южна Корея

Покажи филтри

Южна Корея

 • Сеул
 • Обща информация

  Официален език: Корейски
  Часова зона: UTC +9
  Валута: Вон (KRW)

 • Изглед от кулата на Сеул

  Ако искате да видите типичния за Сеул пейзаж от светещи в нощта небостъргачи, то трябва да се разходите до N Seoul Tower, която предлага невероятна гледка и светлинно шоу. Това е идеален вариант за романтична вечер навън.

 • Екскурзия до Букун Ханок

  Кратко пътешествие до селището-резерват Букун Ханок, ще се стори интересно на всеки, желаещ да се потопи в историята и културата на Корея. 600-годишното селище представя картина от корейското ежедневие по време на династията Хосеон.

 • Будист за един ден

  Будисткият храм Бонгеунса предлага на своите посетители възможността да се включат в медитация или философска дискусия с монасите, както и да участват в церемония по пиене на чай.

Забележителности на Сеул

Футуристичният Сеул влиза в класацията на най-големите градове по света. Неговите небостъргачи, храмове, кей-поп култура, пулсиращи пазари и ослепителни светлини, го превръщат в интригуваща дестинация за всеки пътешественик.

Дворецът Gyeongbok, наричан още Северният дворец, е бил основната резиденция на корейската династия Хосеон и добре запазен пример за местните архитектурни традиции. Към него има езеро с изкуствен остров и три каменни моста.

Намдаемун е официално най-големият универсален пазар в Сеул, който обединява повече от 10 000 магазина. Предлагащ предимно корейски продукти, там ще откриете всичко от редки ориенталски средства за лечения до евтини неща за похапване.

Корейският музей на мебелите е забележително място, което макар и да не звучи толкова вълнуващо, има какво да ви покаже. Там са запазени повече от 2000 традиционни корейски мебели и 10  вида ханок (корейски тип къща).

Корейско барбекю? Защо не! През последните няколко години, барбекюто е предпочитан начин за приготвяне на храна от местните и гостите им. Корейското галби например е сочно говеждо, приготвено по оригинална рецепта.