Меню

Търсене на полети от Беларус до Ливан

Покажи филтри

Ливан

 • Бейрут
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Ливански паунд (LBP)

 • Градът на слънцето

  Римският храм Баалбек или Градът на слънцето, е едно от най-известните светилища на древния свят. Руините, извисяващи се над долината Бекаа са защитени от ЮНЕСКО, а през лятото се превръщат в сцена за концерти и пиеси.

 • Винена традиция

  Сгушен в сърцето на долината Бекаа, Château Ksara е най-голямата и стара винарна в Ливан, гордо продължаваща традицията на винопроизводството, създадена от финикийците. В пещера, простираща се на два километра под земята, се съхраняват 90 000 бутилки вино. Ежедневно се провеждат екскурзии, като има ресторант, магазин и музей.

 • Плажни емоции

  Плажната ивица на Бейрут разбива клишето, че градът наподобява Париж. Яхтеният клуб, заведенията, посрещащи световни диджеи и възможността за ски и слънчеви бани превръщат града в търсен курорт.

Забележителности на Бейрут

Бейрут е един от най-древните градове в света с повече от 5000 години история. Името му означава кладенец, заради подземните води, които се използват и до днес. Климатът в Бейрут се характеризира като средиземноморски, с топли пролет и есен, мека и дъждовна зима и сухо лято. Най-горещо е през месец август, когато температурите надвишават 32 градуса, а най-студено през януари-февруари, когато са около 10 градуса.

Преди Ливанската гражданска война, приключила през 1990 г., Бейрут е бил известен като „Париж на Близкия изток“, заради своята космополитност, богата история и добри условия за туризъм. Днес той се е отърсил от отминалите събития и наваксва блясъка си.

Класика е разходката по главната крайбрежна улица на Бейрут – Корниш. Там може да видите различните му лица от рибарите до богаташите в близките кафенета. Най-добрият начин да се докоснете до богатата история на ливанската столица, е да разгледате Стария град. Организираните безплатни Walk Beirut турове, ще ви представят най-важното от него. Ако решите сами да опознавате забележителностите, не пропускайте Римските бани и площад Мартирс.

Националният музей на Бейрут се счита за най-добрия археологически музей в Близкия изток. Саркофази, мозайки, монети, керамика, накити и какво ли още не, свидетелстват за вълнуващото миналото на региона.