Меню

Търсене на полети от Белиз до Япония

Покажи филтри

Япония

 • Токио
 • Обща информация

  Официален език: Японски
  Часова зона: UTC +9
  Валута: Йена (JPY)

 • Кулинарни изненади

  Любителите на морската храна ще бъдат в своя рай, защото в Токио се предлагат риба и морски дарове дори за закуска. Не се изненадвайте, ако срещнете сладолед с вкус на змиорка, защото това е напълно съобразено с местните стандарти. Задължително трябва да опитате японското суши.

 • Нощен живот

  Токио е град на светлините и това може да се види най-вече през нощта. Разнообразният му нощен живот ще ви постави неведнъж в дилема при избора на заведение. Цели комплекси с ярки неонови надписи приканват купонджиите на караоке и партита в други стилове.

 • Остров Одаиба

  Изкуственият остров в Токийския залив е едно от най-колоритните местенца в мегаполиса. Там ще откриете копие на Статуята на свободата, Виенско колело, Музея на науката и иновациите, в който Тойота са представили историческа колекция от автомобили и Мостът на дъгата, свързващ Одаиба с Токио.

Забележителности на Токио

Токио е не просто столицата на Япония, а врата към друга цивилизация. Мегаполисът е уникална смесица от древно културно наследство, модерни японски тенденции и западно влияние, която ще ви качи на въртележка от емоции и цветове. След нея или ще сте влюбени в града, или изпаднали в културен шок. Във всеки случай обаче, ще бъдете впечатлени от града.

Асакуса е традиционното лице на Токио. Храмът Sensoji със своята 55-метрова пагода и портата с 4-метров фенер напомнят, че японците държат на своята древна култура. Една от основните забележителности е Императорският дворец. Вътрешната му част е отворена за посещение само на две дати – 23 декември и 02 януари, а източните му градини са целогодишно достъпни, с изключение през дните понеделник и петък. Почитателите на японската история и бит, трябва да посетят Националния музей, който пази най-богатите колекции от самурайски мечове, кимона и будистка керамика.

Гинза се счита за най-елитната част от Токио, посветена на изкуствата и търговията. Там има огромно разнообразие от бутици и универсални магазини, които заплашват всеки бюджет. Освен това, Гинза включва около 200 галерии и театри.

Парковете и градините на Токио са забележителни, особено през пролетния сезон на цъфтеж на вишните. Дори да не успеете да разберете японското изкуство и философия, то със сигурност ще се насладите на точността и естетиката, с която се поддържат местните градини.