Меню

Търсене на полети от Белиз до Катар

Покажи филтри

Катар

 • Доха
 • Обща информация

  Официален език: Арабски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Риал (QAR)

 • Джамии

  В Доха има редица джамии с интересна архитектура, които са отворени за публични посещения и от немюсюлмани. Такива са: Великата джамия, Златната джамия, джамия Катара, тази към двореца на емира и други.

 • Музеят на ислямските изкуства

  Сградата на музея веднага хваща окото с интересната си геометрична форма. Там се съхраняват и представят някои от най-добрите колекции на турски мозайки, персийски черги и дърворезби.

 • Пустинно сафари

  Не може да пропуснете това приключение на фона на красивия пейзаж от сливането на морските вълни с пустинните пясъчни дюни. Ще ви отведат с джипове в самата пустиня, където ще бъдете посрещнати в палатки от истински бедуини.

Забележителности на Доха

Столицата на Катар е магнетично място, на което по изненадващ начин се сливат пейзаж от „1001 нощи“ с визията на космически град на бъдещето. Така например някои от пазарите на Доха са открити и пълни с интересни местни сувенири и стоки, а други са големи и луксозни молове, където ще откриете световни брандове. Souq Waqif е най-оживеният открит пазар, предлагащ традиционни катарски облекла, подправки, занаятчийска продукция, много ресторанти и шиша барове.

Корниш е най-големият булевард, разположен по крайбрежието на Персийския залив. Там има отделни алеи за колоездачите и бягащите. Доста места, предлагащи различни видове храна, както и уникални паметници и скулптури, които показват местното изкуство с характерните му черти.

Както вече споменахме, Доха се намира на самия Персийски залив, което само по себе си означава прекрасни плажове. Ако не сте отседнали в някой от крайбрежните хотели, които ви дават достъп до частните плажни зони, то ще трябва да си платите такса престой. Някои от най-добрите туристически плажове са: Katara, Palm Tree Island, Culture and Heritage Village.

Ислямският културен център или ФАНАР е сред водещите забележителности на Доха. Той се отличава със спираловидната си джамия, която е реплика на великата джамия в град Самара, Ирак. Там редовно се представят различни изложби с ислямско изкуство, а също може да посетите уроци по арабски.