Меню

Търсене на полети от Алжир до Гренада

Покажи филтри

Гренада

 • Сейнт Джордж
 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC -4
  Валута: Източнокарибски долар (XCD)

 • Екзотични специалитети

  Едно от основните ястия на острова, което можете да поръчате е Oil-Down. Съдържа солено месо, много зеленчуци, кнедли и плодове от хлебни дървета.

 • Частен остров

  Гренада включва и няколко други острова, сред които и остров Ронде. Този остров е бил пуснат за продажба през 2007 г. и продаден за 100 млн. долара на частно лице.

 • Завземане на територия

  Първият опит да се установят на острова през 17-ти век правят британците. Този опит обаче е неуспешен заради местните индианци. Половин век по-късно французите сключват споразумение с тях, купувайки си права над земята.

Забележителности на Сейнт Джордж

Сейнт Джорд е столицата и най-големият град на островната държава Гренада. Той се намира и частично на островите на Гренадини.

Гренадините принадлежат към архипелага на Лийд Антил, разположен между Карибско море и Атлантическия океан. „Свети Георги“ е главното пристанище в страната. Това е най-важното място на туристическата карта на града. Международното летище също е разположено в района.

Въпреки че Гренада се намира близо до южната зона, в която вилнеят ураганите, в повечето случаи не се докосва от природни бедствия. Климатът на острова е тропичен. В дъждовния сезон - горещ и влажен, в сухия сезон - по-студен и могат да се очакват топли ветрове, типични за тази област.

Туризмът не е основният източник на доходи за жителите на този красив град. Култивирането е изключително важно - главно подправките, което е възможно благодарение на невероятно плодородните почви. Това е и причината, поради която Гренада се нарича още остров Спайс. Основните продукти за износ са индийско орехче, карамфил, канела, какао и джинджифил. Определено ще искате да усетите аромата на тези продукти и да си ги купите, така че задължително трябва да потърсите местния пазар.

Вероятно искате да опитате местна храна и пресни плодове, подготвени по карибски начин? Ето и няколко места, които си заслужава да посетите - Crabback на пътя Grand Etang, бар Umbrellas на плажа Grand Anse или ресторант Sails близо до местното пристанище Carenage. След като посетите ресторант Sails, направете дълга разходка по брега и се насладете на гледката към колоритните рибарски лодки. Почувствайте удивителната местна атмосфера.